Енергетика має стати на 70% низьковуглецевою до 2050 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Енергетика має стати на 70% низьковуглецевою до 2050 року

Енергетика
325
Міжнародне енергетичне агентство (IEA) і Міжнародне агентство з відновлюваних джерел енергії (IRENA) опублікували першу спільну доповідь «Перспективи енергетичного переходу», в якій описують кроки в досягненні глобальної декарбонізації.
Доповідь було зроблено на прохання уряду Німеччини, і основним її завданням було проаналізувати розмір інвестицій в низьковуглецеві технології енергетики, транспорту, будівництва і промисловості, необхідні для досягнення цілей, поставлених Паризькою кліматичною угодою — стримуванні зростання температури в межах 2 °C.
Основна думка доповіді така: «Цілі Паризької угоди технічно здійсненні, але потребуватимуть значних законодавчих реформ, агресивної тарифікації вуглецю і додаткових технічних інновацій. Близько 70% світових запасів енергії мають стати до 2050 року низьковуглецевими».
Якщо держави світу збираються виконати рішення Паризької угоди, їм доведеться за 35 років скоротити емісію на 85%, або в середньому за рік на 2,6% (близько 0,6 Гт в абсолютних величинах). Одним з ключових положень доповіді є те, що «глобальний енергетичний перехід (або декарбонізація) мають бути прискорені в найближчі 35 років, щоб запобігти зростання температури понад 2 °C».
Не дивно тому, що заходи з економії електроенергії та нарощення обсягів використання відновлюваної енергії повинні стати головною рушійною силою скорочення емісії. До 2030 року завдяки цим заходам викиди мають скоротитися на 14 Гт.
До 2030 року ця цифра має зрости до 25,5 Гт. Тоді через згорання викопного палива буде виділятися 22 Гт СО2 на рік.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас