Рада НБУ хоче підключитися до переговорів з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада НБУ хоче підключитися до переговорів з МВФ

Казна та Політика
483
Голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин виступає за залучення цього органу до процесу розробки меморандуму про економічну і фінансову політику за програмою кредитування EFF з Міжнародним валютним фондом.
“Конституція фактично покладає на Раду місію вищого органу монетарної влади в Україні. Ми не повинні бути відсторонені від переговорного процесу з МВФ”, – пояснив свою позицію Данилишин.
Він повідомив, що Рада на своєму засіданні розглядала питання доцільності залучення його членів до переговорів з міжнародними фінансовими організаціями, включаючи МВФ.
“У разі залучення нас до переговорного процесу ми готові надати свої професійні висновки і пропозиції, в тому числі до проекту меморандуму з МВФ”, – сказав голова Ради.
Як відомо, Рада директорів МВФ перенесла запланований на понеділок розгляд питання про завершення третього перегляду програми розширеного фінансування для України.
У Мінфіні заявили, що перенесення термінів проведення засідання викликано виключно потребою в уточненні розрахунків економічних наслідків заходів, застосованих Україною у відповідь на блокаду і захоплення українських підприємств на непідконтрольних уряду територіях Донецької та Луганської областей, а також у зв’язку з визнанням російською стороною документів, виданих на цих територіях.
При цьому в МВФ заявили, що ще не визначилися з новою датою засідання Ради директорів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас