Sony створила технологію передачі енергії по повітрю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony створила технологію передачі енергії по повітрю

Фондовий ринок
4124
Корпорація Sony подала заявку на патент, що описує технологію передачі енергії по повітрю між базовою станцією і пристроєм або навіть між самими пристроями.
Для наочності документ доповнений ілюстраціями: на першій схематично зображено процес підзарядки одного телефону від іншого, що лежить поруч; друга ілюструє передачу енергії від комп’ютерного монітора до кількох електронних приладів.
Заявку на даний патент Sony подала ще в 2016 році, але опублікували її тільки в поточному місяці. При цьому треба розуміти, що реєстрація права інтелектуальної власності ще не означає, що компанія відразу ж запровадить розробку в комерційну продукцію. Нерідко видані патенти роками припадають пилом на полицях, а викладені в них ідеї залишаються втіленими тільки на папері.
У порівнянні з проектом Quasistatic Cavity Resonance for Ubiquitous Wireless Power Transfer (QSCR) лабораторії Disney Research зі створення цілої кімнати для зарядки гаджетів, розробка Sony виглядає буденно.
QSCR була анонсована в лютому цього року, а на демонстраційному відео показана робота системи в приміщенні об’ємом 54 куб. м.
Максимальна потужність заряду, який може безпечно передаватися в такій кімнаті, досягає 1900 Вт.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас