Президент підписав закон про спрощене оформлення спадщини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент підписав закон про спрощене оформлення спадщини

Казна та Політика
4364
Петро Порошенко підписав Закон України №1910-VIII “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування спадщини”, яким спрощується оформлення спадщини для найближчих родичів спадкодавця.
Як повідомляє прес-служба Глави держави, документ прийнятий парламентом у другому читанні та в цілому 278 голосами 23 лютого цього року.
“Законом звільняються від оподаткування податком на доходи фізичних осіб вартості спадщини, яку від спадкодавця одержують члени його сім’ї другого ступеня споріднення: рідні брати та сестри, баба, дід та онуки”, – йдеться у повідомленні.
До цього часу чинним Податковим кодексом передбачалося звільнення від оподаткування членів родини спадкодавця лише першої лінії споріднення. Спадкоємці першого і другого ступенів також звільняються від необхідності проведення оцінки успадкованих об’єктів спадщини для цілей оподаткування. При цьому для всіх інших спадкоємців податок залишається у розмірі 5%.
Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та застосовується до доходів у вигляді спадщини/дарунка, отриманих починаючи з 1 січня 2017 року.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас