Хакери погрожують стерти дані з 200 мільйонів iPhone і вимагають викуп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери погрожують стерти дані з 200 мільйонів iPhone і вимагають викуп

Кримінал
1126
Видання Vice Motherboard повідомляє, що хакерська угруповання Turkish Crime Family намагається шантажувати компанію Apple. Зловмисники стверджують, що вони мають доступ до 300 млн поштових акаунтів Apple, в тому числі тих, що використовують домени icloud і me. Від компанії Apple вимагачі вимагають або $75 000 у Bitcoin або Ethereum, або $100 000 подарунковими картками iTunes. Якщо Apple не заплатить, хакери погрожують стерти всі призначені для користувача дані, до яких зможуть дотягнутися.
Журналісти вважають, що звернення в ЗМІ – теж частина плану, таким чином Turkish Crime Family намагаються натиснути на компанію, змусити представників Apple нервувати, а також прагнуть посіяти паніку серед користувачів.
Як докази хакери пред’явили виданню скріншоти листування, яке нібито велося зі службою безпеки Apple. Також один із зловмисників надав журналістам доступ до поштового аккаунту, з якого велося листування. Складно щось верифікувати, маючи на руках лише такі «докази», але журналісти повідомляють, що, судячи з усього, вимагачі дійсно листувалися з кимось, чия поштова адреса закінчується на @apple.com.
“Я просто хочу [отримати] свої гроші і думаю, що багатьом користувачам Apple було б цікаво прочитати таку замітку або почути про неї”, – так один з хакерів пояснив свої дії, зв’язавшись з редакцією Vice Motherboard.
Судячи з листування, яке нібито велося зі службою безпеки Apple, представники компанії запросили у зловмисників зразок даних. У відповідь хакери завантажили на YouTube ролик, в якому вони демонструють вхід в кілька імовірно скомпрометованих акаунтів. Так, на відео зловмисники показують iCloud-аккаунт літньої жінки, що містить бекап з фотографіями, і демонструють, що можуть віддалено стерти дані з пристрою жертви.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас