В Японії домоглися рекордного ККД звичайних сонячних елементів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Японії домоглися рекордного ККД звичайних сонячних елементів

Технології&Авто
1456
Група інженерів компанії Kaneka Corp. розробила кремнієві сонячні панелі з ККД 26,3% – це новий рекорд. До 2030 року компанія планує знизити вартість кіловат-години електроенергії, вироблюваної сонячними елементами, до 6 центів, повідомляє IEEE Spectrum.
Виробник каучуку і пластика з Осаки встановив новий рекорд ефективності звичайних сонячних панелей з монокристалічного кремнію. Інженери Kaneka застосували технологію гетеропереходу, при якій позитивні і негативні заряди не покидають батарею, а з’єднуються і виробляють тепло.
Також вчені перемістили електродну сітку з передньої сторони панелі, яка приймає світло, на задню. Методика дозволяє сонячній батареї вбирати більше сонячного світла. Крім того, при створенні панелей інженери Kaneka застосували технологію хімічного осадження з газової фази.
Ефективність отриманих сонячних панелей складає 26,3%. Попередній рекорд встановила Panasonic, яка в 2014 році добилася показника 25,6%. Теоретично межа ККД кремнієвих панелей становить трохи більше 29% – і саме цього показника Kaneka планує домогтися в найближчі роки.
Також японська компанія збирається знизити вартість електроенергії, що виробляється сонячними панелями, до $0,12 за кВт*год до 2020 року і до $0,06 за кВт*год до 2030 року.
Результати дослідження були опубліковані в журналі Nature Energy. Компанія поки що не виводить свою розробку на ринок, оскільки вона потребує вдосконалення. Однак інженери відзначили, що застосовані ними технології легко масштабуються та підходять для виробництва великих партій сонячних панелей.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас