Дорожники з початку року витратили на латання ям 2 мільярди гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дорожники з початку року витратили на латання ям 2 мільярди гривень

Казна та Політика
294
Дорожники з початку поточного року ліквідували понад 557 тис. кв. м ям і вибоїн на близько 6 тис. км автомобільних доріг України.
Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час засідання уряду.
“Ми маємо на сьогоднішній рік ураження доріг ямами на 75 тис. км, з них 25 тис. км доріг державного значення. У цьому році ми вже направили 2 млрд грн на ямкові роботи, фактично ліквідовано 557 тис. кв. м ям на загальній протяжності близько 6 тис. км доріг, але одночасно з ліквідацією ямковості ми отримуємо нові ями, які з’являються щотижня в обсязі близько 300 тис. кв. м”, – сказав міністр.
При цьому Омелян зазначив, що близько 95% автодоріг в Україні потребують ремонту або реконструкції.
Раніше міністр інфраструктури відзначав, що «Укравтодор» планує в поточному році ліквідувати ями і вибоїни на 30 тис. км українських автомобільних доріг за передбачені в держбюджеті кошти на ці цілі. Відповідно до держбюджету на 2017 рік, на ремонт і реконструкцію автомобільних доріг країни буде виділено понад 35 млрд грн. У держбюджеті на 2016 рік на розвиток дорожнього господарства було передбачено близько 19 млрд грн. За даними “Укравтодору”, щорічна потреба у фінансуванні автодоріг в країні оцінюється не менше ніж в 60 млрд грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас