Ще в одному місті вирішили підвищити ціни на проїзд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще в одному місті вирішили підвищити ціни на проїзд

Казна та Політика
884
За майже 4 роки з моменту останнього підвищення значно зросли витрати на складові вартості тарифу та збільшилася мінімальна заробітна плата.
Виконавчий комітет Харківської міської ради прийняв рішення про підвищення вартості проїзду в метрополітені з 3 до 4 грн за поїздку, в трамваях і тролейбусах – з 2,5 грн до 3 грн за поїздку.
Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 22 березня, під час чергового засідання виконкому. Доповідаючи про проекти рішень, заступник міського голови Михайло Фатєєв зазначив, що діючий в даний час тариф на проїзд в метрополітені 3 грн за поїздку був встановлений ще в травні 2012 року. За словами заступника мера, за цей час у кілька разів збільшилася вартість електроенергії, ціни на матеріальні ресурси і технічне обслуговування, а також збільшилася мінімальна заробітна плата. «Минуло вже майже 4 роки. Значно зросли витрати на складові вартості тарифу», – сказав Фатєєв, додавши, що збитки комунального підприємства «Харківський метрополітен» в 2016 році склали 141,3 млн грн. «Пропонується встановити тариф у розмірі 4 грн за одну поїздку», – сказав Фатєєв.
Він зазначив, що з поповнених раніше проїзних Харківського метрополітену за проїзд буде зніматися вартість за старим тарифом до моменту нового поповнення. З аналогічним мотивуванням Фатєєв зачитав рішення про підвищення вартості проїзду в трамваях і тролейбусах на 0,5 грн – до 3 грн. Обидва рішення члени виконкому підтримали без обговорення.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас