Google випустив превью-версію для розробників нового Android O: що зміниться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google випустив превью-версію для розробників нового Android O: що зміниться

Фондовий ринок
1688
Google представила нову версію мобільної ОС для розробників Android O. Вона не призначена для широкого кола користувачів і є нестабільною, але вже показує деякі можливості майбутньої операційної системи.
 «Це лише перші дні, в подальшому ми представимо більше функцій, а попереду ще багато роботи зі стабілізації і підвищення продуктивності. Але він завантажується :)», – написав в офіційному блозі Android-розробників Google віце-президент з інженерії Дейв Берк.
Одним з головних нововведень Android O є обмеження на «неявні трансляції» (implicit broadcasts), які виводять програми з фонового режиму кожного разу, коли користувач підключається до Wi-Fi або робить фото. Наприклад, після того, як зроблено знімок, запускається Google Photos, щоб відразу завантажити його в хмарний сервіс. Обмеження кількості таких випадків і можливостей програмам працювати у фоновому режимі дозволить продовжити життя батареї.
Ще одна зміна стосується роботи з повідомленнями. Android O дозволить розробникам розбивати повідомлення на «канали», які потім зможе налаштовувати користувач. Наприклад, новини можна буде розділити за темами, сигнал про повідомлення можна буде отримувати, лише якщо вони від сім’ї.
Більшість інших нововведень спрямовані на поліпшення для Android на різних пристроях і форм-факторах. Android O стандартизує дії, які відбуваються після натискання на клавішу «стрілки». ОС також підтримує адаптивні іконки, які будуть підлаштовуватися під дизайн оболонки конкретного вендора. ОС підтримує сторонні пропозиції для дзвінків: користувачі зможуть здійснювати всі дзвінки через WhatsApp.
За матеріалами:
ain.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас