Вірменія - «кремнієва долина» колишнього СРСР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вірменія - «кремнієва долина» колишнього СРСР

Світ
3314
Щорічний приріст в технологічній галузі Вірменії становить 20%. Великі ІТ-компанії відкриваються в республіці свої представництва, а місцеві стартапи виходять на закордонні ринки. Як держава в Закавказзі перетворюється на «кремнієву долину».
За урядовими даними, в Вірменії базується 400 ІТ-компаній, щорічний оборот продукції і послуг яких становить $475 млн. Ця сума дорівнює 5% ВВП країни. До 2018 року технологічна галузь стане домінуючим сектором вірменської економіки, прогнозують експерти.
Серед країн СНД Вірменія займає перше місце за кількістю винаходів на душу населення, повідомляє звіт Міністерства торгівлі США, складений на основі даних ЮНЕСКО. Не дивно, що інвестиції в місцеві компанії ростуть з кожним роком. В основному фінансування надходить в сферу телекомунікацій, енергетики, гірничодобувної промисловості, повітряного транспорту і фінансів.
Розвивати технологічні стартапи в Вірменії виходить непогано. Наприклад, розробник букмекерського ПЗ BetConstruct відкрив перший офіс в Єревані в 2003 році, а сьогодні володіє декількома відділеннями по всьому світу. Додаток для фоторедагування PicsArt навесні минулого року залучив $20 млн від венчурних фірм, а загальний розмір інвестицій стартапу досяг $45 млн. Компанія вже почала освоювати ринки Китаю і Японії. Єреванська Triada Studio в 2015 році отримала премії Apple Design Award і App Store Best за мобільну головоломку Shadowmatic.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас