Danske Bank визнав участь своєї естонської "дочки" в схемі виведення грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Danske Bank визнав участь своєї естонської "дочки" в схемі виведення грошей

Фондовий ринок
495
У банку зазначили, що група вжила заходів щодо усунення цих недоліків шляхом впровадження нових контрольних процедур і заміни керівництва.
Данська Danske Bank підтвердив залученість свого дочірнього банку в Естонії в «молдавську схему» щодо виведення коштів з Росії. «Ми знаємо про транзакції, про які йде мова, і вже обговорювали їх з владою Данії та Естонії. У зазначеному періоді (з 2011 по 2014 роки – ред.) наші системи і процедури в Естонії були недостатніми для того, щоб повністю виключити використання нас з метою відмивання коштів», – повідомив RNS головний юрисконсульт фінансової групи Флемминг Прістед.
За його словами, група вжила заходів щодо усунення цих недоліків шляхом впровадження нових контрольних процедур і заміни керівництва: «Також ми закрили рахунки всіх клієнтів, які не змогли привести законних підстав для утримання рахунків в Естонії. В результаті бізнес-відносини з усіма клієнтами, залученими в сумнівні операції, були перервані». Раніше «Нова газета» повідомила, що основними бенефіціарами виведення понад 700 млрд руб. з Росії за «молдавською схемою» були підрядник РЖД Олексій Крапівін, власник групи «Ланіт» Георгій Генс і співвласник IT-холдингу «Марвел» Сергій Гірдін.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас