Робомобілі Uber не можуть проїхати навіть милі без участі людини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робомобілі Uber не можуть проїхати навіть милі без участі людини

Технології&Авто
712
Business Insider пише про витік внутрішніх даних Uber, згідно з якими безпілотні автомобілі компанії не здатні проїхати без втручання людини більше 1,2 км.
Система автономного транспорту від Uber реально може забезпечувати безпілотний режим водіння на відрізках шляху трохи більше кілометра, потім потрібне втручання живого водія. Це випливає з внутрішніх документів підрозділу Uber, що відповідає за розробку безпілотних автомобілів. Документи потрапили в розпорядження видання Recode.
Оприлюднення внутрішньої документації Uber – це важкий удар по надіях на швидку появу безпілотних автомобілів на дорогах загального користування. Справа в тому, що досі експерти і широка публіка покладалися виключно на офіційно поширювані самими розробниками безпілотних автомобілів дані про їх випробування.
Наприклад, згідно з інформацією компанії Waymo (належить Google), людина втручається в роботу її системи автономного транспорту нібито один раз за 8000 км. Однак розкриті дані Uber свідчать, що безпілотники компанії наїздили вже 33 000 км, а це значить, що водіям доводилося втручатися в роботу автопілота близько 25 000 разів. Якщо ж вірити Waymo, то, подолавши таку ж відстань, її водіям довелося втрутитися тільки 4 рази. На думку експертів, така гігантська різниця в результатах випробувань абсолютно неможлива. Швидше за все, офіційні релізи компаній видають бажане за дійсне: насправді безпілотні технології ще дуже далекі від досконалості.
Для того, щоб повноцінно порівнювати різні проекти безпілотних автомобілів, звичайно, не вистачає даних. Невідомо, в яких умовах пересувалися автомобілі Uber або Waymo під час втручання людей. Також неясно, чи призвела б відсутність такого втручання людини до якихось наслідків. У Uber поки що зберігають мовчання з приводу витоку. Офіційно компанія повідомляла, що критичні втручання людей в управління її робомобілями відбувалися тільки кожні 320 км.
За матеріалами:
Business Insider
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас