В ЄС радять Україні поспішати з виконанням умов для отримання третього траншу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС радять Україні поспішати з виконанням умов для отримання третього траншу

Казна та Політика
863
Українська влада повинна поспішати з виконанням умов, необхідних для виділення третього траншу макрофінансової допомоги Європейського Союзу в розмірі 600 млн євро – часу до завершення дії програми залишається небагато.
Про це в інтерв’ю повідомив віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс.
«Зазвичай, мінімальний проміжок часу між виплатами становить три місяці. У нас вже є значний розрив між першою виплатою, яка була 22 липня 2015 року і другою, яка здійснюється зараз. Ми не можемо дозволити собі мати такий же розрив між другим і третім траншами, тому що програма закінчиться в перші дні січня наступного року. До цього часу все повинно бути зроблено, і всі необхідні умови для третього траншу повинні бути виконані. І в цьому випадку у нас немає можливостей бути гнучкими щодо умов по траншах. Після того, як ми зробимо оцінку третього траншу, ми також зробимо оцінку виконання всіх умов, які є в програмі», – сказав він. При цьому Домбровскіс наголосив, що у будь-якому випадку, цей транш повинен бути виділений до кінця цього року. «Я б не розраховував на ті декілька днів, які є в січні, що означає, що всі умови повинні бути виконані заздалегідь. У нас залишається не так багато часу», – підкреслив віце-президент ЄК.
Він також очікує на швидкий прогрес у питанні скасування ухваленої всупереч Угоді про зону вільної торгівлі заборони на експорт лісу. «З обговорення з українською владою ми бачимо, що є рішучість просуватися вперед у цьому питанні. З точки зору ЄС, ми очікуємо на швидкий прогрес. Але ми оцінимо цей прогрес у контексті третього траншу, а третій транш може бути виділений не раніше, ніж через три місяці після цього траншу», – деталізував Домбровскіс.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас