Чого чекати від курсу цього тижня? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чого чекати від курсу цього тижня?

Валюта
3275
Після кількох тижнів зниження, долар зріс до гривні відразу на всіх сегментах валютного ринку на 0,1-0,4%. За минулий тиждень офіційний курс долара США, встановлений НБУ, зріс з 26,81 грн до 26,91 грн, або на 0,4%. Середньозважений курс долара на міжбанку, за даними регулятора, за цей самий час збільшився з 26,89 грн до 26,91 грн, або на 0,1%. Середні курси купівлі/продажу долара на готівковому ринку в банках зросли за тиждень з 26,72/27,03 до 26,80/27,12. Таким чином, купівля і продаж додали 0,3%, при цьому спред між середнім продажем і середньою купівлею зберігся на рівні 1,2%.
Увечері в неділю стало відомо, що рада МВФ перенесла запланований на понеділок розгляд питання про виділення чергового траншу кредиту. У пов’язаному з цим повідомленні Міністерства фінансів говориться, що перенесення засідання ради МВФ спричинене потребою в уточненні розрахунків економічних наслідків заходів, застосованих Україною у відповідь на блокаду і захоплення українських підприємств на непідконтрольних уряду територіях Донецької та Луганської областей.
За словами міністра фінансів Олександра Данилюка, уточнення цих розрахунків важливе для обох сторін заради максимальної ефективності програми, відповідні консультації вже розпочато, планується їх завершити в найкоротші терміни. Національний банк України, в свою чергу, відзначає, що останній перебіг подій в країні потребує додаткового вивчення їх потенційного впливу на економіку і його облік в макроекономічних прогнозах програми співпраці з Міжнародним валютним фондом.
Як розповів порталу Finance.UA Вадим Іосуб, старший аналітик Альпарі, перенесення засідання МВФ по Україні поки що ніяк не позначилося на валютному ринку, а на міжбанку гривня сьогодні взагалі зміцнюється.
“Це означає, що ринки поки що вірять в те, що через короткий проміжок часу питання кредиту Україні знову повернеться до розкладу МВФ”, – відзначає експерт.
За словами Іосуба, спокійна реакція ринку, а точніше, її повна відсутність, говорить про те, що ринок ставить саме на короткострокове перенесення рішення щодо траншу, а не на якісь глобальні і принципові складнощі в цьому питанні, а перенесеннями термінів розгляду рішення МВФ , як це ми пам’ятаємо з минулого року, вже давно в Україні нікого не здивуєш.
“Швидше за все, до кінця місяця долар продовжить своє зростання, але воно буде помірним. У гіршому випадку офіційний курс і долар на міжбанку навряд чи перевищать 27,5 грн, а більш реалістичним орієнтиром є курс 27,2-27,3 грн. Готівковий долар в банках буде коливатися в межах 27,1-27,4 грн”, – прогнозує він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас