Moody's спрогнозувало, як українські санкції вплинуть на російські банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's спрогнозувало, як українські санкції вплинуть на російські банки

Фондовий ринок
1354
Вплив українських санкцій щодо українських “дочок” російських банків на самі материнські банки буде обмеженим. Так вважають експерти рейтингового агентства Moody’s.
“Прямий ефект від санкцій буде обмежений для російських материнських банків, оскільки їхні ризики в Україні становлять дуже малу частину їхніх балансів”, – йдеться в огляді.
В огляді Moody’s наводяться дані, згідно з якими до кінця 2016 року активи Сбербанку (Україна) становили 0,46% сукупних активів материнської організації, у ВіЕс банку (належить Сбербанку) – 0,04%, у Промінвестбанку ( “дочка” ВЕБа) – 2%, у БМ-банку (“дочка” ВТБ) – 0,03%, у ВТБ банку (“дочка” ВТБ) – 3,3%.
Водночас Moody’s відзначає, що на українські дочірні банки російських структур введені санкції вплинуть значно.
“Негативна суспільна думка, зростаючий регуляторний тиск і невизначеність щодо майбутнього банків можуть призвести до збоїв у проведенні операцій, шкоди репутації, це, швидше за все, підірве довіру клієнтів”, – говориться в огляді.
За оцінкою аналітиків агентства, ці негативні ефекти можуть призвести до відтоку депозитів клієнтів, погіршення ліквідної позиції та стану бізнесу.
Нагадаємо, минулого тижня президент України Петро Порошенко затвердив рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України про застосування санкцій до п’яти банків з російським капіталом. Санкції, введені на рік, забороняють українським банкам виводити капітал з країни на користь своїх материнських структур.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас