У Німеччині шахту перетворять на сховище сонячної і вітрової енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині шахту перетворять на сховище сонячної і вітрової енергії

Енергетика
643
Вугільна шахта Проспер-Ханіель в Німеччині після закриття отримає друге життя – її перетворять на величезну гідроакумулюючу електростанцію, яка буде зберігати надлишки сонячної і вітрової енергії.
За допомогою нового енергосховища будуть живитися електроенергією понад 400 тисяч німецьких будинків. Місто Ботроп (Північний Рейн-Вестфалія), де з 1974 року була глибока 600-метрова шахта і яке вважався центром видобувної промисловості, продовжуватиме відігравати важливу роль в забезпеченні безперебійного живлення електроенергією Німеччини.
Рішення Німеччини перетворити вугільну шахту на гідроакумулюючу електростанцію може вирішити дві складні проблеми, що виникли в результаті переходу країни на чисту енергію.
 
На місцевому рівні вона забезпечить регіони новими робочими місцями, адже для багатьох поколінь викопне паливо було основним засобом для існування.
Крім того, енергосховище допомагатиме підтримувати енергетичну стабільність в регіоні і забезпечувати електроенергію навіть у безвітряну і похмуру погоду.
За матеріалами:
EcoTown
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас