У НБУ повідомили, скільки вкладів в банках з російським держкапіталом потрапляють під гарантію ФГВФО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ повідомили, скільки вкладів в банках з російським держкапіталом потрапляють під гарантію ФГВФО

Кредит&Депозит
1363
Національний банк констатує, що під гарантію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб потрапляють 8,5 млрд гривень з 21 млрд гривень вкладів фізосіб в банках з російським державним капіталом.
Про це повідомила заступник голови НБУ Катерина Рожкова.
“На сьогоднішній день в банках з державним російським капіталом зосереджено близько 21 млрд гривень вкладів (фізосіб), з яких гарантуються фондом (Фондом гарантування вкладів фізосіб) 8,5 млрд гривень. Санкція, застосована до цих банків, спрямована, в першу чергу, на захист цих вкладників”, – сказала вона.
За даними Рожкової, на сьогоднішній день ці банки докапіталізовані, мають достатньо активів для того, щоб виконувати вимоги перед своїми клієнтами.
Заступник голови НБУ нагадала, що всі банки ведуть переговори про продаж.
“Ми абсолютно точно знаємо, що всі банки з державним російським капіталом, які працюють сьогодні в Україні, ведуть переговори про потенційно можливий продаж. Ми як регулятор банківського ринку вважаємо, що це найкращий спосіб залишити ринок України. Тому що в сьогоднішніх умовах про якийсь розвиток надалі цих банків на території України не може йтися. Це цивілізований спосіб продати банк”, – підкреслила представник регулятора.
Раніше Рожкова повідомила, що банки з російським держкапіталом мають зобов’язання на 36 млрд гривень: 21 млрд гривень – перед фізособами і 15 млрд гривень – перед юрособами.
При цьому кредитний портфель цих банків становить 150 млрд гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас