Українським авіакомпаніям доведеться міняти політику роботи через Ryanair - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українським авіакомпаніям доведеться міняти політику роботи через Ryanair - експерти

Світ
1347
Аналітики вважають, що українські авіакомпанії почнуть цінову війну і будуть змагатися з великим європейським лоукостером.
В Україні в 2016 році працювали 19 вітчизняних авіакомпаній. За рік вони наростили пасажиропотоки на 31%. Найбільша з них – МАУ в 2016 отримала приріст пасажирів в 25%. Прихід на український ринок Ryanair відкриває як ризики, так і можливі вигоди для вже працюючих в країні авіакомпаній, відзначають експерти.
За словами гендиректора латвійської консалтингової компанії Friendly Avia Support Олександра Ланецького, спочатку авіакомпанії в Україні розгорнуть цінову війну, щоб конкурувати з ірландським лоукостером, але вона їх тільки виснажить і це буде неправильна стратегія.
«Українські авіакомпанії не зможуть конкурувати з таким гігантом як Ryanair, якщо будуть намагатися знижувати ціни на авіаквитки. Це те ж саме, що поставити дитину на один ринг з Кличком. Їм потрібно буде переглянути свою політику», — розповів Ланецький.
За його словами, якщо Ryanair буде співпрацювати з МАУ, як про це заявив під час прес-конференції комерційний директор лоукостера Девід О’Брайан, — це стане можливістю для української авіакомпанії. Передбачається, що на сайті лоукостера продаватимуть квитки МАУ. До того ж, Міжнародні авіалінії України можуть отримати вигоду від роботи Ryanair в країні і стати транзитним перевізником пасажирів з Білорусі, Грузії, Казахстану, Молдови та інших країн, які в Києві чи у Львові будуть пересідати на лоукостер.
Анонсована мережа польотів Ryanair майже не збігається з тими напрямками, куди літають українські перевізники. Перетин є тільки для Лондона, Варшави і Берліна. У Нідерландах МАУ вже літає в Амстердам, а лоукостер пропонує Ейндховен, який не так далеко. Це створюватиме конкуренцію і знижуватиме вартість квитків.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас