Відкриття астрономів ставить під сумнів теорію гравітації Ейнштейна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відкриття астрономів ставить під сумнів теорію гравітації Ейнштейна

Світ
2363
Можливо, теорію гравітації Ейнштейна доведеться переписати після того, як дослідники Сент-Ендрюського університету виявили гігантське кільце галактик, що віддаляється від нас зі швидкістю, що порушує наші розрахунки.
Кільце діаметром в 10 мільйонів світлових років, яке складається з карликових галактик, розширюється дуже швидко, як при Великому вибуху в мініатюрі. Вчені вважають, що причина цього в тому, що колись сусідня з нами галактика Андромеда пройшла поруч з нашою і розігнала їх.
«Якби теорія гравітації Ейнштейна була вірна, наша галактика ніколи не змогла б підійти досить близько до Андромеди, щоб виштовхнути щось із такою швидкістю», — заявив доктор Хуншен Чжао.
Це відкриття, якщо розрахунки підтвердяться, вимагатиме переглянути наше розуміння гравітації і космосу, оскільки таке зближення галактик можливе лише тоді, коли гравітація зменшується повільніше, ніж передбачалося досі, коли галактики розлітаються в різні сторони.
«Кільчасте поширення галактик доволі своєрідне. Ці невеликі галактики нагадують дощові краплі, що розлітаються з парасольки, яка крутиться. Я оцінюю ймовірність випадкового розподілу галактик таким чином як 1 до 640», — говорить керівник дослідження Індраніл Банік.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас