Старі іномарки, які обійдуться українцям набагато дешевше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Старі іномарки, які обійдуться українцям набагато дешевше

Технології&Авто
8455
Україна ратифікувала Угоду про вільну торгівлю з Канадою. Після того, як аналогічний крок зроблять канадці, українські автомобілісти отримають нульові мита на імпортовані з Канади б/у автомобілі.
Також відразу обнулиться мито на деякі нові легковики, але тільки з великим об’ємом — бензинові з двигунами від 2,2 до 3,0 літра і дизельні з моторами об’ємом більше 2,5 л. Решта потраплять під семирічний графік послідовного зниження ввізного мита – тобто, в кінцевому підсумку, на восьмий рік мито на всі типи легкових авто з Канади стане нульовим.
Є деякі труднощі та обмеження: пригнати авто з-за океану своїм ходом неможливо, — потрібна доставка в контейнері, що в свою чергу вимагає певних витрат і терпіння на час очікування автомобіля.
Також треба бути готовим до труднощів сертифікації – потрібно довести відповідність транспортного засобу нормам Євро, які часто не вписані як «Євро» у документації до автомобілів з-за океану, заготовити «європейську» оптику для заміни і сподіватися, що маркування на стеклах і елементах безпеки влаштує фахівців, уповноважених видавати висновок щодо відповідності ТЗ перед його сертифікацією.
Більше того: самостійно везти один автомобіль, навіть якщо «там» його хтось зможе купити і відправити за вас, – не так вже й вигідно. Щоб знизити собівартість доставки одного авто, часто контейнер завантажується 2-3 автомобілями. Крім цього, морська доставка в Україну обходиться дорожче порівняно з доставкою в порти Польщі або Німеччини. Але і цей варіант породжує нові труднощі: потрібна віза і можливість їхати по машину в порт, або ж доведеться довірити всю затію фірмам, які працюють за такими напрямками.
Наскільки привабливою виявиться знижка в 10% від вартості автомобіля (розмір мита), стане відомо з часом.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас