До 2020 року Китай стане лідером у виробництві суперкомп'ютерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2020 року Китай стане лідером у виробництві суперкомп'ютерів

Світ
562
Експерти Агентства національної безпеки США попередили, що з великою часткою ймовірності вже до 2020 року Китай стане лідером у галузі високошвидкісних обчислень, пише IT news.
В АНБ попереджають, що це загрожує не тільки національній безпеці Штатів, але і може похитнути економічне становище США. Виробництво високопродуктивної обчислювальної техніки — велика стаття доходів американської економіки. Між тим, експерти очікують, що до 2020 року Китай зможе відібрати у США багато контрактів на виробництво суперкомп’ютерів. Про це йдеться в доповіді, яку АНБ підготувало спільно з американським Міненерго.
Занепокоєння з приводу «китайської загрози» на ринку суперкомп’ютерів було в США і раніше, але вперше воно висловлюється в такій гострій формі — у вигляді доповіді від агентства, що займається високотехнологічною розвідкою, яку підтримали понад 40 американських вчених. «Загроза з боку Китаю настільки серйозна, що відсутність агресивної відповіді з боку США спричинить не тільки втрату лідерства, але і втрату контролю над своїм майбутнім у сфері суперкомп’ютерів».
У доповіді вказується, що всі експерти, які брали участь у його створенні, сходяться на думці, що при збереженні сьогоднішніх умов Китай гарантовано вирветься в лідери. Єдине в чому розійшлися укладачі доповіді — терміни. За найбільш песимістичними прогнозами, вже до 2020 року Китай буде лідирувати в галузі високопродуктивних обчислень. При цьому, суперкомп’ютери Китаю вже кілька років очолюють топ-500 найпотужніших обчислювальних систем світу.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас