На аукціони з української нафти хочуть допустити іноземні компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На аукціони з української нафти хочуть допустити іноземні компанії

Енергетика
220
Міністерство енергетики та вугільної промисловості України розробило проект постанови Кабінету міністрів про внесення змін до порядку проведення аукціонів з продажу нафти, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу, згідно з якими компаніям-нерезидентам буде дозволено брати участь в торгах.
Про це йдеться в проекті постанови уряду, розробленому Міненерговугілля і направленому на узгодження зацікавленим міністерствам.
Зокрема, якщо в поточній редакції порядку проведення аукціонів чітко зазначено, що учасниками торгів можуть бути виключно компанії-резиденти, то в запропонованих міністерством зміни порядку ця норма відсутня.
На думку відомства, запропоновані ним зміни спростять доступ компаній до аукціонів, що збільшить конкуренцію на торгах.
Цей проект постанови вже погоджено із зауваженнями в Міністерстві фінансів і Державній фіскальній службі і в даний час знаходиться на погодженні в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі та Державній регуляторній службі.
Як повідомлялося, в лютому після двох невдалих аукціонів з продажу нафти найбільша нафтовидобувна компанія “Укрнафта” вкотре звернулася до Міненерговугілля та Кабінету міністрів з проханням змінити порядок проведення нафтових аукціонів, зокрема, дозволивши іноземним компаніям брати участь у торгах. На думку “Укрнафти”, такі зміни підвищать попит на її ресурс і вирішать проблему реалізації нафти.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас