Україні доведеться почекати рішення СОТ щодо спору з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні доведеться почекати рішення СОТ щодо спору з Росією

Казна та Політика
421
Група експертів у рамках Світової організації торгівлі (СОТ) навесні 2018 року може прийняти рішення за позовом України до Російської Федерації щодо обмежень імпорту вагонів, стрілочних переводів та залізничного обладнання.
Про це повідомили в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі.
За інформацією відомства, 2 березня за цим позовом була затверджена група експертів в рамках СОТ.
“Зараз йде узгодження з групою експертів розкладу процесуальних дій і робочих процедур у справі. Відповідно до проектів зазначених документів, безпосередній розгляд зазначеної справи відбуватиметься протягом поточного року, а прийняття Групою експертів рішення (Final Report of the Panel) очікується навесні 2018 року”, – повідомили у відомстві.
Нагадаємо, в кінці жовтня 2015 року Україна подала позов до СОТ проти Росії про торговельні обмеження вагонів і стрілочних переводів вітчизняного виробництва. Позов став першим в загальному пакеті претензій, які готує Україні.
Суть позову полягає в тому, що експорт українських вагонів і стрілочних переводів через торгові обмеження скоротився з 1,7 млрд доларів в 2013 році до 51 млн доларів за сім місяців 2015 року.
У грудні 2016 року орган з вирішення спорів СОТ на вимогу України почав процедуру розгляду спору обмеження з боку Росії імпорту українських вагонів і обладнання.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас