Нафта готується завершити тиждень невеликим зростанням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта готується завершити тиждень невеликим зростанням

Енергетика
150
Ціни на нафту малорухливі вранці в п’ятницю, у фокусі інвесторів – ефективність пакту ОПЕК+ в боротьбі з перенасиченням світового ринку. Сьогодні вранці ф’ючерси на нафту сорту Brent піднялися на 0,04 відсотка до $51,76 за барель.
Ф’ючерси на американську нафту WTI до цього часу торгувалися біля позначки $48,83 за барель, що на 0,16 відсотка вище попереднього закриття, повідомляє Рейтер. ОПЕК і одинадцять держав, що не входять до нафтокартелю, включаючи Росію, в грудні 2016 року домовилися знизити виробництво нафти протягом першого півріччя сумарно на 1,8 мільйона барелів на добу. Таким чином нафтодобувачі сподіваються стабілізувати ціни на сировину і знизити надлишок пропозиції на ринку.
Але незважаючи на зниження виробництва ОПЕК+, запаси нафти, в тому числі в США продовжують рости, стримуючи ралі на нафтовому ринку. Це призвело до обвалу нафтових котирувань минулого тижня.
“Міністра енергетики Саудівської Аравії Халіда аль-Фаліха, як і раніше, непокоїть високий рівень світових запасів (нафти)”, – сказали аналітики ANZ. – Водночас він (аль-Фаліх) підкреслив, що ринок рухається в правильному напрямку, а фундаментальні показники покращилися”.
“Було багато розмов про дотримання пакту ОПЕК і державами, що не входять до картелю, але якщо копнути глибше, то стане очевидно, що сумлінно свої зобов’язання виконує тільки Саудівська Аравія”, – сказав Джеффрі Хеллі з OANDA.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас