Надходження від пайового внеску впали вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Надходження від пайового внеску впали вдвічі

Казна та Політика
715
За оцінками Мінрегіонбуду, надходження до місцевих бюджетів склали лише 1,4 млрд грн.
Скасування пайової участі, про що йдеться в законопроекті №3610 «Про регулювання містобудівної діяльності», і прийняття законопроекту №5587 щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності, посприяє підвищенню позицій України в загальному рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business на 10 пунктів – з 80 на 70 місце, – заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.
«Аналогічної практики у вигляді пайового внеску немає ні в одній з європейських країн. Такий податок знаходиться поза рамками відповідного кодексу, сплачується забудовниками до спеціального фонду місцевих бюджетів і витрачається на будь-які цілі місцевих потреб без конкретизації об’єктів інфраструктури. Скасувавши його, ми не тільки зробимо неможливою корупцію, а й суттєво покращимо наші позиції в DB, ​​піднявшись з 140 на 20 позицію за будівельним показником і з 80 на 70 місце в загальному рейтингу», – цитує Парцхаладзе його прес-служба.
За словами заступника міністра, виходячи з обсягу побудованої житлової та комерційної нерухомості, в 2016 році до місцевих бюджетів мало надійти близько 3 млрд грн пайового внеску на розвиток інфраструктури, але фактично надходження склали 1,35 млрд грн.
«В результаті фінансової реорганізації місцеві бюджети отримали 20% або 71,5 млрд грн надходжень, що дозволяє їм якісно, ​​без корупційних чинників, забезпечити розвиток населених пунктів. В тому числі, сплачується податок на нерухоме майно, який в 2016 р. склав 1,4 млрд грн і буде щорічно збільшуватися на 50-60%», – підкреслив заступник голови Мінрегіонбуду.
Відзначимо, законопроекти №№3610, 5587 були внесені до порядку денного засідання Верховної Ради 16 березня.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас