Порошенко ввів в дію рішення про санкції щодо банків з російським капіталом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко ввів в дію рішення про санкції щодо банків з російським капіталом

Фондовий ринок
5916
Президент України Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 березня 2017 року» Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” щодо російських банків з часткою держави, які працюють в Україні.
Про це повідомляє прес-служба глави держави.
Як зазначається у відповідному Указі, рішення РНБО було прийнято відповідно до статті 5 Закону України “Про санкції” і з урахуванням пропозицій Національного банку України. Санкції терміном на один рік будуть застосовані до ПАТ “Сбербанк”, ВАТ «Віесте Банк», ВАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк», ВАТ «ВТБ БАНК», ВАТ «БМ БАНК» в частині запобігання виведенню капіталів зазначеними юридичними особами за межі Україна на користь пов’язаних з ними осіб.
Кабінет Міністрів разом з Національним банком України повинні забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності санкцій і невідкладно вжити заходів щодо заборони розміщення коштів державних підприємств, установ, організацій та господарських товариств, у статутних капіталах яких є корпоративні права держави, у банках, зазначених у рішенні РНБО.
Міністерство закордонних справ України поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про введення санкцій і поставити перед ними питання про застосування аналогічних обмежувальних заходів до відповідних юридичних осіб. Контроль за виконанням рішення покладається на Секретаря РНБО Олександра Турчинова.
Також в указі Президента №63 від 15 березня сказано “Кабінету Міністрів України невідкладно вжити заходів щодо заборони розміщення коштів державних підприємств, установ, організацій та господарських товариств, у статутних капіталах яких є корпоративні права держави, у банках, зазначених в додатку до цього рішення”.
Указ набирає чинності з дня його опублікування.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас