Гройсман розповів, коли зникне дефіцит пенсійної системи України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман розповів, коли зникне дефіцит пенсійної системи України

Казна та Політика
992
Пенсійна реформа України за умови якісного реформування може стати бездефіцитною до 2024 року.
Про це повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман на бізнес-форумі в Києві.
“Дефіцит пенсійного фонду дорівнює майже 50%. Так пенсійна система працювати не може, з урахуванням того, що 80% українських пенсіонерів перебувають на мінімальній пенсії. Ми повинні змінити цю систему, надати систему, яка буде справедливою до працюючих людей, і це буде означати, що, за нашими розрахунками, ця система до 2024 року може стати абсолютно самодостатньою і бездефіцитною”, – заявив прем’єр.
За словами Гройсмана, уряд вже активно працює над пенсійною реформою і протягом двох місяців публічно її презентує.
Нагадаємо, проведення пенсійної реформи є частиною програми реформ, схваленої МВФ для України в березні 2015 року.
Ключовим завданням реформи має стати встановлення справедливого розміру пенсійних виплат з одночасним скороченням дефіциту бюджету Пенсійного фонду, який на поточний момент перевищує 140 млрд грн.
Механізм досягнення цих цілей зараз обговорюється. Водночас він не передбачає обов’язкового підвищення пенсійного віку. За розрахунками уряду, виконати завдання зі скороченню дефіциту ПФ можна шляхом детінізації зарплат і зростання кількості платників єдиного соціального внеску – ключового джерела наповнення бюджету Пенсійного фонду.
За даними уряду, рішення про підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн виконується сьогодні в повному обсязі як у бюджетній сфері, так і в недержавному секторі економіки.
Як повідомлялося, Україна кілька днів тому погодила остаточну версію меморандуму про співпрацю з МВФ. В результаті в цьому місяці уряд розраховує отримати черговий кредитний транш в один мільярд доларів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас