Жителі Брукліна продаватимуть надлишки енергії за допомогою блокчейну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жителі Брукліна продаватимуть надлишки енергії за допомогою блокчейну

Енергетика
645
Проект Brooklyn Microgrid дозволяє мешканцям та підприємствам продавати надлишки сонячної енергії на віртуальній біржі незалежно від великих енергомереж. Платформа базується на блокчейні — розподіленому реєстрі, в якому всі користувачі можуть вільно відстежувати транзакції.
Поки на платформі Brooklyn Microgrid зареєстровано лише 50 осіб, але творці проекту планують сформувати розвинену торговельну мережу на базі блокчейну — розподіленого реєстру. Організаторами проекту виступила компанія LO3 Energy і Siemens.
Незалежна біржа дозволить жителям Брукліна продавати надлишки енергії без допомоги енергетичних і комунальних компаній. Користувачі самі розпоряджаються виробленою сонячною енергією і отримують її у своє розпорядження, а не надсилають в загальну мережу. Мікромережі такого типу функціонують незалежно від основних енергомереж і можуть працювати навіть при перебоях в подачі електрики через природні катаклізми чи терористичні атаки.
В інтерв’ю The New York Times глава LO3 Energy Лоуренс Орсіні зазначив, що система регулювання таких мікромереж, як Brooklyn Microgrid, поки не оформлена. За законом користувачі не можуть самі купувати і продавати електроенергію. При цьому влада Нью-Йорка підтримує такі проекти і сподівається, що в майбутньому енергосистема міста буде складатися з великих електростанцій і невеликих скупчень мікромереж, які перебувають у розпорядженні користувачів.
За матеріалами:
The New York Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас