"Укрнафта" може втратити близько 20% річного обсягу видобутку - Роллінз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрнафта" може втратити близько 20% річного обсягу видобутку - Роллінз

Фондовий ринок
1198
ПАТ “Укрнафта” необхідно продовжити у 2017 році 9 ліцензій на видобуток нафти, в іншому випадку компанія втратить 20% річного обсягу видобутку нафти.
Про це в інтерв’ю розповів голова Укрнафти Марк Роллінз.
“Нам необхідно продовжити 9 ліцензій в цьому році і ще кілька десятків в наступному. Перша ліцензія закінчується вже в кінці березня. Дев’ять ліцензій, про які сьогодні йдеться, це 20% річного обсягу видобутку нафти, який може втратити Укрнафта, і це близько 1,4 млрд грн доходів від ренти для держави. Але збиток від непродовження ліцензій буде набагато вищім: зрив інвестиційної програми і, як результат, обвал обсягів видобутку в наступні роки”, – сказав Роллінз.
За його словами, компанія неодноразово отримувала відмову у продовженні ліцензій.
“Ми вважаємо, що виконали всі необхідні кроки з адміністративної точки зору. Державна служба геології та надр ухиляється від продовження ліцензій під тим приводом, що у Укрнафти існує податкова заборгованість. Ми розуміємо, що податкова заборгованість – це проблема, але це не є законною підставою для відмови в продовженні терміну дій ліцензій “, – зазначив Роллінз.
Він вважає, що непродовження ліцензій контрпродуктивне, якщо перед компанією стоїть завдання забезпечити податкові надходження в бюджет і виплатити податковий борг.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас