Джон Харді: чому це ключовий тиждень для долара і Центробанків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джон Харді: чому це ключовий тиждень для долара і Центробанків

Валюта
1176
Попереду у валютних ринків насичені дні. Перша і найочікуваніша подія – це сьогоднішнє оголошення підсумків засідання ФРС, на якому, згідно з прогнозами, американський ЦБ знову підніме ставку на 25 базисних пунктів – вдруге протягом трьох місяців.
Такого не було з часів попереднього циклу посилення, тобто з кінця 2006 року.
Багато трейдерів вперше за свою професійну кар’єру спостерігатимуть два підвищення ставки ФРС за такий короткий проміжок часу. Воно вже закладено в ціни, тому важливо інше: як Федрезерв скоригує свою заяву про наміри, і як її сприйме ринок. Це невідома змінна; насправді, дуже цікаво, як будуть розгортатися події, оскільки індекс долара підійшов до розворотних рівнів, які йому потрібно подолати для подальшого зниження.
Здається, що ми вже сформували структурну вершину, проте не варто поспішати з висновками, поки що це припущення не підтвердилося.
З іншого боку, якщо Федрезерв подасть чіткий сигнал, а прибутковість за держоблігаціями в США продовжить зростати (наприклад, 10-річні папери вже підійшли до циклічних максимумів), долар, швидше за все, збільшиться.
Очікую, що до кінця тижня все проясниться, і долар визначиться з напрямком. Тим часом вся справа не тільки в Федрезерві – на вихідних відбудеться саміт Великої двадцятки, в рамках якого пройдуть цікаві зустрічі на вищому рівні між Трампом і, можливо, китайськими лідерами. Зокрема, заяви міністра фінансів можуть несподівано перекреслити всі інші стимули і каталізатори, що визначають динаміку долара.
Таким чином, нам доведеться чекати і слухати, що скаже адміністрація Трампа щодо долара.
Разом з тим у четвер аж чотири Центробанки проведуть засідання – кожне з них може виявитися значущим, але ми сфокусуємось на Банку Японії, якому потрібно переконливо довести свою готовність дотримуватися політики контролю над кривою прибутковості.
Щоб зростаюча прибутковість в США та інших регіонах продовжувала чинити на ієну спадний тиск, Банку Японії потрібно наполягати на забороні своєї прибутковості на вкрай низьких рівнях. Також своє рішення щодо кредитно-грошової політики оголосить Банк Англії, подивимося, що він скаже з приводу фунта, який може підійти до відмітки 1,20 в парі з доларом.
Також в цей день пройдуть засідання Національного банку Швейцарії і Банку Норвегії, проте вони, швидше за все, будуть малоцікавими для інвесторів.
Для євро важливі не тільки Центробанки, ФРС і динаміка EUR/USD, а й підсумки виборів в Нідерландах. Вважаю, їх результати – зокрема, перемога або поразка Герта Вілдерса – відіб’ють загальну тональність настроїв в Європі. Наприклад, чи отримає єдина валюта потужний поштовх до зростання, якщо він набере менше голосів, ніж передбачалося?
Або, якщо його результати перевершать очікування, як це відіб’ється на загальній темі політичної невизначеності, яка виступала драйвером для євро?
Поки що, здається, ринок зайняв вельми оптимістичну позицію щодо євро, яка повинна пройти перевірку на міцність – чи зміниться вона в четвер, коли стануть відомі результати виборів.
Джон Харді, головний валютний стратег інвестиційного банку Saxo Bank
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас