Гройсман і Ердоган домовилися про реалізацію кількох економічних проектів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман і Ердоган домовилися про реалізацію кількох економічних проектів

Казна та Політика
354
Перебуваючи в Анкарі з офіційним візитом, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман досяг конкретних домовленостей з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом щодо активізації економічного співробітництва двох країн, зокрема реалізації конкретних проектів, повідомляє прес-служба Кабміну України.
“Посилення співпраці між обома країнами в торговельно-економічній сфері є однією з ключових передумов успішного розвитку стратегічного партнерства, зазначив глава українського уряду. У цьому контексті В.Гройсман зазначив, що підписання Угоди про вільну торгівлю між Україною і Туреччиною на взаємовигідних умовах сприятиме процесу активізації торгівлі”, – йдеться в повідомленні, оприлюдненому у вівторок увечері.
Виключно важливим є підписання оновленої Угоди про уникнення подвійного оподаткування та Угоди про взаємний захист інвестицій, зазначив В.Гройсман. Він також відзначив необхідність провести до кінця 2017 р. в Анкарі 11-го засідання двосторонньої міжурядової комісії з питань торговельно-економічного співробітництва.
Окремо сторони обговорили питання співробітництва в оборонно-промисловій та авіакосмічній сферах.
В.Гройсман зазначив, що Україна має замкнутий цикл створення і виробництва пасажирських і транспортних літаків. Цей досвід, втілений в літаках Ан-148/158, може бути використаний у проекті створення турецького середньомагістрального літака.
Прем’єр-міністр України закликав турецьку сторону до більш тісної взаємодії в енергетичній сфері, зокрема щодо залучення українських компаній до будівництва і модернізації газосховищ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас