У Мінфіні повідомили, чи бере участь Україна в арбітражі ПриватБанку проти РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні повідомили, чи бере участь Україна в арбітражі ПриватБанку проти РФ

Фондовий ринок
461
Інформація про нібито активне залучення України до міжнародних судових справ, ініційованих ПриватБанком проти Російської Федерації про відшкодування збитків від втрати банківського бізнесу та активів у результаті незаконної анексії Криму, є неправдивою, повідомило Міністерство фінансів України.
“Держава Україна не бере участі в справі за позовом ПАТ КБ “ПриватБанк” і ТОВ “Фінансова компанія “Фінілон” проти РФ”, – йдеться в релізі відомства у вівторок ввечері.
Мінфін уточнює, що позовну заяву було ініційовано позивачами у відповідності з Арбітражним регламентом Комісії ООН з права міжнародної торгівлі (UNCITRAL, United Nations Commission on International Trade Law) про порушення їхніх прав, передбачених угодою між урядами України і РФ про заохочення і взаємний захист інвестицій від 27 листопада 1998 року.
Як повідомлялося, Міжнародний арбітражний суд у Гаазі (Permanent Court of Arbitration) в кінці лютого цього року визнав зобов’язання Росії щодо захисту українських інвесторів у Криму після його анексії відповідно до двостороннього російсько-українського договору про захист інвестицій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас