У Дубаї збираються побудувати перший хмарочос за допомогою 3D-друку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Дубаї збираються побудувати перший хмарочос за допомогою 3D-друку

Технології&Авто
614
Каліфорнійський стартап Cazza Construction збирається побудувати в Дубаї хмарочос за допомогою нової технології власної розробки – «3D-друку з використанням підйомних кранів».
В інтерв’ю виданню Construction Week Online 19-річний керівник Cazza Construction Technologies Кріс Келсі розповів, що його компанія розробила нову технологію тривимірного будівельного друку, за допомогою якої можна будувати будівлі висотою не менше 80 метрів.
«Коли ми тільки починали думати про застосування в будівництві 3D-друку, ми більше фокусувалися на невеликих будівлях, – каже Келсі. – Однак забудовники не переставали питати нас, чи можливо за допомогою цієї технології надрукувати хмарочос. Це спонукало нас до дослідження того, як можна адаптувати технологію до створення більш високих конструкцій».
Подробиці технології Cazza не розкриває: крім того, що компанія буде використовувати «згладжування шарів», а також традиційні підйомні крани, поки що нічого не відомо. Жодного готового продукту компанія також ще не представила, хоча до цього вже обіцяла побудувати екологічний будинок з бетону за 24 години.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас