Кабмін доручив НБУ розробити правовий механізм блокування електронних платіжних систем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін доручив НБУ розробити правовий механізм блокування електронних платіжних систем

Фінтех і Картки
916
Кабінет Міністрів доручив Національному банку розробити правовий механізм блокування (припинення) функціонування електронних платіжних систем на території України, які перебувають під контролем держави-агресора.
Про це йдеться в розпорядженні уряду №155 від 10 березня, яким затверджено план заходів щодо реалізації стратегії кібербезпеки України на 2017 рік.
Також НБУ необхідно буде підготувати пропозиції щодо вдосконалення з урахуванням актуальних кіберзагроз вимог до захисту інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах банків і банківських установ, системах дистанційного банківського обслуговування.
Крім того, НБУ і Службі безпеки України доручено здійснювати заходи щодо створення центру реагування на інциденти кібербезпеки в банківській системі і платіжному просторі України до 2018 року.
Кабмін доручив Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації підготувати створення і розвиток національної телекомунікаційної мережі, підключення до неї інформаційно-телекомунікаційних систем органів державної влади, державних установ та організацій до 2018 року.
Кабмін доручив Міністерству внутрішніх справ, Національній поліції і Службі безпеки України до травня підготувати пропозиції щодо врегулювання на законодавчому рівні питань запровадження процедури блокування (обмеження) операторами і провайдерами телекомунікацій доступу до певних інформаційних ресурсів (інформаційного сервісу) на підставі рішення суду, організаційно-технічного забезпечення такої процедури.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас