Приватні космічні станції з'являться до 2020 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватні космічні станції з'являться до 2020 року

Світ
345
Комерційні станції і пункти заправки з’являться на орбіті Місяця в найближчі три роки, вважає засновник американської аерокосмічної компанії Bigelow Aerospace Роберт Бігелоу.
Але це стане можливим, тільки якщо влада надасть підтримку приватному сектору і збільшить інвестиції в космічну галузь.
Космічні станції на місячній орбіті зіграють найважливішу роль в процесі освоєння Місяця, заявив засновник Bigelow Aerospace Роберт Бігелоу в інтерв’ю Space.com. Вони будуть виконувати роль заправних станцій для космічних кораблів і перевалочних пунктів для астронавтів, які досліджують поверхню супутника Землі.
Bigelow Aerospace планує побудувати бізнес на запуску надувних космічних модулів і космічних станцій. Приватна компанія вже відправила на орбіту три прототипи космічних модулів. У 2006 і 2007 роках Bigelow Aerospace запустила в космос надувні космічні модулі Genesis I і Genesis II. А в 2016 році стала першою приватною компанією, яка обладнала МКС експериментальним надувним житловим модулем BEAM (Bigelow Expandable Activity Module).
У 2020 році Bigelow Aerospace спільно з United Launch Alliance відправить в космос надувний житловий модуль BA-330 об’ємом 330 кубометрів. За словами Бігелоу, модуль в три рази перевершує будь-який з компонентів МКС. У перспективі BA-330 можна буде встановити на низькій навколомісячній орбіті на висоті 100-150 км над поверхнею Місяця і використовувати як пропускний пункт для астронавтів. Також модуль послужить заправною станцією для космічних кораблів, що пролітають повз.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас