Експерти повідомили результати тесту 95-го бензину в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти повідомили результати тесту 95-го бензину в Україні

Енергетика
4068
Минулої весни фахівці столичного Інституту споживчих експертиз, перевіривши якість бензину А-95 на українських АЗС, зробили висновок, що ринок наповнюється “бодягою” – некондиційним паливом.
Тоді порушення були виявлені в 30 відсотках проб, і експерти були впевнені, що в цьому році ситуація тільки погіршиться.
Перевірці піддалися як великі мережі Паралель, БРСМ-нафта, Shell, Amic, КЛО, SunOil, так і відносно невеликі Надія, Marshall, Татнєфть, Luxwen, Route 20 і дебютант дослідження Укргазвидобування.
Проби були відправлені в сертифіковану лабораторію, де їх досліджували на відповідність нормативам профільного ДСТУ 7687 до: 2015 (бензин А-95-Евро5). Зразки були перевірені за найбільш важливими параметрами – октанове число, вміст сірки, об’ємні частини бензолу і ароматичних вуглеводнів, хімічний склад бензину і вміст ароматичних амінів.
В результаті виявилося, що практично всі зразки відповідають Євро 5.
Як відзначають експерти, тепер без побоювання можна заправитися навіть на невеликих АЗС, заощадивши при цьому гривню-півтори на літрі в порівнянні з цінами великих гравців.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас