Продано 2 агрокомпанії для виконання умов реструктуризації перед "Креді Агріколь Банком" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продано 2 агрокомпанії для виконання умов реструктуризації перед "Креді Агріколь Банком"

Фондовий ринок
1042
“Мілкіленд”, молочна група з активами в Україні, РФ і Польщі, виконала умови реструктуризації заборгованості перед “Креді Агріколь Банком” (Київ).
Як повідомляється в прес-релізі “Мілкіленд”, компанія завершила угоду з продажу ПАТ “Іскра” і ТОВ “Успіх-Мена”, контроль над яким здійснювала ТОВ “Мілкіленд-Агро”.
Договір про реструктуризацію на $14,456 млн між “Креді Агріколь Банком” і ДП “Мілкіленд-Україна”, СТОВ “Надія”, ТОВ “Успіх-Мена” і ПАТ “Іскра” підписано в липні 2016.
Відповідно до договору про реструктуризацію, термін погашення позик був продовжений до 30 червня 2019 року, були знижені процентні ставки. Крім того, в документ увійшла вимога про продаж вищевказаних агрокомпаній групи не пізніше 30 березня 2017 року з метою забезпечення погашення “Креді Агріколь Банку” частини основної суми заборгованості на суму не менше $4,5 млн.
“В результаті продажу ПАТ “Іскра” і ТОВ “Успіх-Мена” покупцям-третім особам сума в $4,854 млн була погашена кредитору. Додаткові $0,511 млн було зекономлено завдяки зниженню процентних ставок і також спрямовано на погашення заборгованості”, – зазначено в прес- релізі.
Непогашена сума основної суми заборгованості перед банком станом на 1 березня 2017 року склала $9,1 млн.
За словами головного виконавчого директора “Мілкіленд Агро” Наталії Меленевської, в даний час компанія зосередить зусилля на розвитку бізнесу свого ключового операційного підрозділу СТОВ “Надія”, керуючого сучасною молочною фермою “Красносільська”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас