Ощадбанку не вдається закрити справу про банкрутство "Креатива" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанку не вдається закрити справу про банкрутство "Креатива"

Фондовий ринок
549
7 березня Вищий госпсуд відмовився задовольнити касаційну скаргу Ощадбанку на ухвалу Київського апеляційного госпсуду від 12.12.2016, якою припинено апеляційне провадження за апеляційною скаргою держбанку на ухвалу Госпсуду м. Києва від 06.06.2016, якою в свою чергу було порушено провадження у справі про банкрутство ПрАТ “Креатив”, введено процедуру розпорядження майном та призначено розпорядника майном.
Ощадбанк просив ВГСУ скасувати ухвалу Київського апеляційного госпсуду від 12.12.2016 та направити апеляційну скаргу для розгляду по суті.
Натомість Вищий госпсуд наголосив, що статусу учасника провадження у справі про банкрутство з правом на апеляційне та касаційне оскарження судових рішень конкурсний (заставний) кредитор набуває лише після відповідного визнання господарським судом його вимог та доведення порушення його прав оскаржуваним рішенням.
«Матеріалами справи підтверджуються та судом апеляційної інстанції встановлено обставини звернення 06.07.2016 ПАТ “Державний ощадний банк України” із заявою з грошовими вимогами до боржника на загальну суму 9 234 215 025,27 грн. за договорами кредитної лінії.
При цьому, з матеріалів справи вбачається, що попереднє засідання у даній справі про банкрутство місцевим господарським судом не проводилося; грошові вимоги ПАТ “Державний ощадний банк України” до боржника не були предметом розгляду по суті місцевим господарським судом з прийняттям відповідного процесуального документа про їх визнання чи відхилення (повністю або частково).
Відтак, встановивши, що на момент подання апеляційної скарги на ухвалу суду від 06.06.2016 відсутня ухвала місцевого господарського суду щодо розгляду вимог ПАТ “Державний ощадний банк України”, суд апеляційної інстанції дійшов обґрунтованого висновку, що скаржник в даному випадку не набув статусу кредитора боржника, у зв`язку з чим не має права на апеляційне оскарження ухвали суду про порушення справи про банкрутство», – йдеться в постанові ВГСУ від 07.03.2017.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас