Transparency International просить НАБУ розслідувати наявність у Насірова британського паспорта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Transparency International просить НАБУ розслідувати наявність у Насірова британського паспорта

Кримінал
430
Антикорупційна організація Transparency International Україна закликає Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) почати досудове розслідування щодо приховування інформації про наявність у глави Державної фіскальної служби України (ДФС) Романа Насірова британського громадянства з 2012 року.
“Насіров вніс завідомо неправдиві відомості в офіційні документи і надалі використовував “підробку” для отримання допуску до державної таємниці. У діях глави ДФС вбачаються ознаки злочину, передбаченого частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення, тобто внесення службовою особою в офіційні документи завідомо неправдивих відомостей, інша підробка документів – ред.)”, – сказано повідомленні департаменту комунікацій Transparency International Україна в суботу.
Як повідомляється, відповідну заяву про кримінальне правопорушення організація направила директору НАБУ Артему Ситнику.
Як повідомлялося, 6 березня 2017 року представники державного обвинувачення під час засідання Солом’янського райсуду м. Києва щодо обрання запобіжного заходу усуненому від виконання обов’язків главі ДФС Р.Насірову передали суду документи, які доводять наявність у останнього підданства Великобританії.
У листі, отриманому НАБУ 6 березня від NCA, йдеться про те, що глава ДФС є власником британського паспорта з травня 2012 року.
У свою чергу сам Р.Насіров під час засідання Солом’янського районного суду м. Києва заявив, що він не є ні громадянином Угорщини, ні громадянином Великобританії, а має лише громадянство України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас