Китай витратить $300 млрд на світове панування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай витратить $300 млрд на світове панування

Світ
1771
Китай інвестує $300 млрд в програму Made in China 2025, заявили європейські експерти. Стратегія, прийнята ще в 2015 році, передбачає досягнення повної технологічної незалежності КНР – від виробництва чіпів до випуску безпілотних автомобілів. Західні промислові гіганти б’ють на сполох і побоюються, що стратегія Пекіна виявиться планом з економічного завоювання світу.
Стратегія Made in China 2025 допоможе Китаю витіснити зарубіжних конкурентів не тільки зі свого, але і з глобального ринку і створити вигідні умови для власних глобальних корпорацій, які отримують різноманітні пільги від влади КНР. Іноземні компанії опиняться в нерівних умовах для конкурентної боротьби і, швидше за все, зазнають поразки, бо жодна інша країна не готова до настільки великих витрат на підтримку свого високотехнологічного бізнесу. Такий апокаліптичний прогноз представлений в звіті Торгової палати Євросоюзу в Китаї, що вийшов днями.
Програма розвитку високотехнологічної економіки Китаю передбачає урядову підтримку 10 найважливіших галузей промисловості, продукція яких має зайняти 80% внутрішнього китайського ринку. На проект уряд виділить $300 млрд.
Працювати така система буде наступним чином. Урядові інвестиційні фонди і банки розвитку Китаю надаватимуть компаніям величезні позики з низькою відсотковою ставкою, а також допоможуть з купівлею зарубіжних конкурентів і нададуть субсидії на проведення наукових досліджень.
У центрі уваги китайського уряду виявляться не тільки наука, але також розробка нових матеріалів, штучний інтелект, протокол 5G, виробництво інтегральних схем і біофармацевтика. Також Китай налагодить випуск літаків, робототехніки, електромобілів, безпілотних авто, сільгосптехніки, кораблів і залізничної техніки. До 2025 року Китай повинен припинити покладатися на імпортні товари від більшості великих зарубіжних постачальників, включаючи Boeing, Airbus, General Electric, Siemens, Nissan, Renault, Samsung і Intel.
За матеріалами:
The New York Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас