У НФ вимагають від АМКУ не віддавати росіянам обленерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НФ вимагають від АМКУ не віддавати росіянам обленерго

Енергетика
511
Антимонопольний комітет повинен скасувати своє рішення про надання дозволу російській компанії на придбання пакета акцій ПАТ “Чернівціобленерго”.
Про це йдеться у зверненні голови фракції “Народний фронт” Максима Бурбака до АМКУ, передає прес-служба партії.
“Під час війни з Росією віддавати одне з найбільших енергетичних підприємств Чернівецької області під контроль російського олігарха, то треба мати велику зневагу до своєї держави і, головне, людей, які майже щодня гинуть від російських куль”, – підкреслив Бурбак.
“Звернувся в АМКУ з вимогою переглянути ганебне рішення, а також і в СБУ з пропозицією провести перевірку і, можливо, є необхідність перевірити існуючі рішення щодо інших стратегічних підприємств”, – сказав він. У зверненні наголошується, що 7 березня Антимонопольний комітет України надав дозвіл ТОВ “ВС Енерджі Інтернейшнл Україна” на придбання акцій ПАТ “Енергопостачальна компанія “Чернівціобленерго”.
За повідомленнями ЗМІ, до однієї з найбільших в Україні електроенергетичних груп VS Energy мають відношення громадяни Російської Федерації Олександр Бабаков, Євген Гінер і Михайло Воєводін. При цьому Бурбак зазначає, що своїм рішенням АМКУ забезпечив перевищення 50% голосів у вищому органі управління ПАТ “Чернівціобленерго”.
“Вимагаю переглянути дане рішення АМКУ, оскільки дозвіл на придбання контрольного пакету акцій ПАТ “Чернівціобленерго” надано підприємству, до якого причетні громадяни Російської Федерації, які своїми діями сприяли анексії Криму”, – підкреслюється в зверненні.
Зокрема, Бурбак нагадав, що Бабаков є депутатом Держдуми Росії і спеціальним представником президента Росії. У 2014 році він голосував за анексію Криму, за що був включений до списку санкцій Євросоюзу. “У нинішніх умовах воєнної агресії Росії проти України подібне рішення неприпустиме”, – резюмував Бурбак.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас