Гаазький арбітраж виніс проміжну ухвалу за позовами Коломойського до РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гаазький арбітраж виніс проміжну ухвалу за позовами Коломойського до РФ

Фондовий ринок
2319
Міжнародний арбітражний суд в Гаазі виніс проміжну ухвалу за позовами ПриватБанку і його екс-власника Ігоря Коломойського до Росії у зв’язку з анексією Криму.
“24 лютого 2017 року, після проведення обговорень, склад арбітражу одностайно ухвалив проміжне рішення (Interim Award), що стосується деяких питань про юрисдикцію і допустимість”.
Додаткова інформація про це рішення відсутня.
Арбітраж нагадує, що розгляд за позовом Коломойського і ТОВ “Аеропорт “Бельбек” проти РФ було розпочато 13 січня 2015 року на підставі регламенту UNCITRAL (United Nations Commission on International Trade Law, Комісія ООН з права міжнародної торгівлі) та угоди між урядами РФ і України від 27 листопада 1998 про захист інвестицій. Позивачі заявили, що РФ порушила свої зобов’язання, що випливають із зазначеного договору, шляхом прийняття з лютого 2014 року заходів, які позбавили позивачів прав власності, договірних та інших прав по експлуатації пасажирського терміналу для комерційних перельотів аеропорту “Бельбек” в Криму.
Коломойський заявляв про наявність у нього до 2020 року контракту на управління пасажирським терміналом аеропорту “Бельбек” в Севастополі, “націоналізованим” Росією після анексії Криму. Він вимагає від РФ компенсації втрат у вигляді можливого доходу від терміналу. Йдеться про суму в $15 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас