Гібридні позашляховики Авакова: закупівля авто має ознаки недійсності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гібридні позашляховики Авакова: закупівля авто має ознаки недійсності

Казна та Політика
2330
Договір на закупівлю гібридних позашляховиків для Національної поліції за так звані кіотські гроші “має ознаки недійсності”.
Про це йдеться в листі Державної аудиторської служби (ДАС) на запит Transparency International Україна.
Причина – ДУ “Центр обслуговування підрозділів національної поліції України” відсутній в переліку замовників, які можуть купувати за переговорною процедурою для потреб оборони.
Вичерпний перелік таких суб’єктів визначено в Законі України “Про особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони”.
ДАС надіслала замовнику автомобілів рекомендації щодо усунення порушень закону, проте, як йдеться у листі, той не погодився з такими висновками.
Як відомо, Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України оголосив закупівлю за переговорною процедурою для потреб оборони 16 листопада 2016 року.
Гібридні позашляховики Авакова: закупівля авто має ознаки недійсності
Планувалося придбати 635 автомобілів “Mitsubishi Outlander PHEV” на суму 959 500 000 гривень. 14 грудня замовник уклав договір з ТОВНІКА Діамант” на суму 959 400 000 гривень.
Як повідомлялось, активіст Олексій Тамразов звернув увагу на завищену ціну автомобілів. Однак замовник повністю оплатив майбутню поставку товару 28 грудня 2016 року.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас