5 міфів про функціонування економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

5 міфів про функціонування економіки

Світ
1886
Економічні процеси завжди були цікаві суспільству, але проблема в іншому — мало хто щось розуміє в економіці. Це породило безліч міфів і стереотипів про її функціонування, частина з яких стали настільки популярними, що їх приймають за істину.
1. Високий рівень соціального захисту працівників негативно впливає на розвиток бізнесу
Яскравий приклад — Швеція. Профспілки добилися від держави високих соціальних гарантій і високої мінімалки — понад 2 000 євро на місяць.
2. Тіньова економіка існує окремо від офіційної
3. Державний борг — це погано
Насправді кредитування може і мусить стимулювати економічне зростання. Просто кредити потрібно направляти на розвиток підприємств, інфраструктури тощо. Наприклад, якщо ти взяв кредит на автомобіль і зайнявся візництвом, то це дозволить не тільки не погіршити твоє фінансове становище, але і поліпшити.
4. У ринковій економіці немає місця протекціонізму
Глобалізація змушує країни відкривати свої кордони для іноземної продукції, прибирати різні бар’єри тощо. Вважається, що конкуренція сама вирішить, які компанії і продукція потрібна суспільству, а яка ні.
5. Без сировинної бази країна не може стати развиненою
Цей міф прийшов до нас з часів індустріалізації, тоді кількість сировини була справді важливим фактором. У свою чергу, розвинений промисловий сектор забезпечував високий рівень розвитку держави. Тоді країнах з потужною сировинною базою було простіше, ніж тим, у кого її не було і кому доводилося імпортувати сировину з інших країн.
За матеріалами:
businessviews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас