Світ налаштовується на алмазний бум - The Economist — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світ налаштовується на алмазний бум - The Economist

Світ
2769
Багато компаній, що займаються видобутком алмазів, планують розширювати своє виробництво і відкривати нові шахти. Причиною активності на цьому ринку є прогнози експертів. За даними консалтингової компанії Bain, виробництво алмазів у світі досягне свого піку в 2019 році, а потім загальні показники галузі почнуть поступове зниження.
Тільки у 15% з них були знайдені родовища алмазів та лише 1% (близько 60 вулканів) містили в своїх надрах достатньо алмазів для того, щоб виправдати витрати на будівництво шахти. І, хоча розвідувальні роботи тривають, більшість аналітиків сегмента стверджують, що кращі родовища алмазів у світі вже відомі і освоєні.
Для тих компаній, які займаються видобутком алмазів, скорочення природного запасу цих коштовних каменів йде на користь, оскільки допомагає підтримувати ціни на ринку.
При цьому попит на діаманти залишається стабільним. За даними De Beers, чверть наречених в Америці мріяли про обручки з коштовностями задовго до того, як вступили у відносини.
Втім, є ознаки того, що в майбутньому попит на алмази і діаманти у світі почне поступово скорочуватися.
Представники покоління мілленіалів сьогодні заробляють менше, ніж їхні батьки в аналогічному віці, і менше цікавляться матеріальними цінностями. Крім того, ці люди виросли з уявленням про те, що частина алмазів добувається незаконно і використовується для тіньових фінансових операцій.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас