Китайський конкурент Uber запускає проект з розробки безпілотних автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський конкурент Uber запускає проект з розробки безпілотних автомобілів

Технології&Авто
148
Компанія Didi, найбільший китайський гравець ринку онлайн-замовлення таксі, запускає лабораторію зі штучного інтелекту для розробки самокерованих автомобілів, повідомляє видання Recode.
Компанія відкриває лабораторію в Маунтін-в’ю в США, і це, як зазначає видання, один з перших виходів компанії за межі Китаю, не беручи до уваги інвестицій в конкурентів в Південно-Східній Азії, Індії та Бразилії.
Китайська компанія вже залучила в проект розробників, які раніше працювали на конкурентів. Так, з Uber в компанію перейшов працювати інженер Чарлі Міллер, а з компанії Waymo (проект Google з безпілотних авто) – старший інженер-програміст Цзя Чжаоін.
Як додає видання, в рамках проекту Didi вже почала співпрацювати зі стартапом університетського рівня в сфері нанотехнологій Udacity. Спільно компанії запускають конкурс для розробників, учасникам якого буде запропоновано створити автоматизовану технологію безпеки.
П’ять фіналістів будуть відібрані для демонстрації своїх напрацювань на тестових автомобілях, а переможці отримають 100 тис. доларів і можливість працювати в лабораторії Didi. Нагадаємо, в травні минулого року Apple інвестувала 1 млрд доларів в китайський сервіс замовлення таксі Didi.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас