Шлапак розповів, якими будуть депозитні ставки наприкінці року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шлапак розповів, якими будуть депозитні ставки наприкінці року

Кредит&Депозит
3799
Голова правління Приватбанку прогнозує, що до кінця року ставки за депозитами у гривні будуть перебувати на рівні 10-12%.
Про це він сказав в інтерв’ю.
“На моє переконання, одна з головних проблем країни – це високі процентні ставки. Навіть в роки не дуже високої інфляції кредитна ставка рідко знижувалася нижче 20%. Ми починали з 20% в гривневій депозитній лінійці. Зараз наші ставки на рівні 16%”, – сказав він.
“Валютні ми теж різко знизили. Нам валютні вклади потрібні тільки для того, щоб забезпечити обіг валюти в банку, не більше. Ми не видаємо валютних позик сьогодні, тому ставку ми зробили дуже низьку. У нас майже 40% ринку вкладів, і я думаю, що як драйвер ринку ми зможемо спонукати ринок до зниження процентної ставки”, – заявив Шлапак.
За його словами, це обов’язково має призвести до зниження кредитних ставок.
“Якщо взяти сталі умови, уявити, що ніяких катаклізмів в країні не відбудеться, то до кінця року ми всі будемо на ставках 10-12% за депозитами в гривні”, – прогнозує голова правління.
“У портфелі банку є депозити, які укладалися під 12%, іноді під 13% по валюті. Зараз ми відпускаємо їх з банку, а запрошуємо тих, хто готовий покласти в банк під 5% євро та 6% долари, тим самим зменшуючи навантаження на валютний депозитний портфель”, – повідомив Шлапак.
“При повній капіталізації банку, при зменшенні і депозитних, і кредитних ставок банк не буде збитковим в 2017 році. У мене в цьому немає сумнівів”, – підсумував він.
Як повідомлялося, 21 грудня Приватбанк офіційно перейшов у державну власність.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас