Госпсуд Києва повернув місту понад 100 га землі, розданої за Черновецького — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Госпсуд Києва повернув місту понад 100 га землі, розданої за Черновецького

Казна та Політика
349
Прокуратура домоглася визнання незаконності великої «земельної схеми» в Голосіївському районі.
За рішенням Господарського суду Києва вдалося повернути в комунальну власність 102 га земель, розташованих в межах зони охоронюваного ландшафту Національного музею архітектури і побуту України, – повідомила сьогодні прес-служба прокуратури Києва.
«За результатами раніше проведеної Генеральною прокуратурою України перевірки встановлено численні порушення вимог чинного законодавства при отриманні у 2007 році (за мерства Леоніда Черновецького. – Ред.) обслуговуючим кооперативом «Педагог» земельної ділянки площею понад 102 га в Голосіївському районі столиці», – відзначають в відомстві.
Як нагадують в прокуратурі, рішенням Київської міської ради від 01.10.2007, «всупереч вимогам Земельного та Житлового кодексів України відбулася передача вказаному кооперативу земельних ділянок площею понад 102 га безоплатно у приватну власність для будівництва житла».
«При цьому засновниками цього кооперативу були лише чотири фізичні особи, які не потребували поліпшення житлових умов. Надалі зазначений кооператив передав земельну ділянку, надану йому в приватну власність, до статутного фонду інших товариств», – пояснюється в повідомленні.
У прокуратурі також додають, що крім того, велика частина цих земель розташована в межах зони охоронюваного ландшафту Національного музею архітектури і побуту України, таким чином, забудова зазначених земель житловими будинками вкрай негативно вплине на історичну місцевість, завадить розвитку музею.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас