Глава МЗС Німеччини озвучив позицію щодо "Північного потоку 2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава МЗС Німеччини озвучив позицію щодо "Північного потоку 2"

Енергетика
4893
Німеччина виступає за реалізацію проекту “Північний потік 2” (Nord Stream-2), але також вбачає необхідність у надійності українського транзиту і забезпеченні газом Словаччини, Чехії і Польщі, заявив глава МЗС Німеччини Зігмар Ґабріель.
“Російській стороні вже багато років відоме моє ставлення до цього питання: нам потрібен “Північний потік-2”, але нам потрібна і надійність українських трубопроводів, і надійність забезпечення енергоносіями таких країн, як Словаччина, Чехія чи Польща. І я відчуваю, що наші російські партнери цілком готові до цього”, – сказав Ґабріель.
Коментуючи зустріч керівництва проекту з представниками Єврокомісії 21 лютого, Ґабріель сказав: “Північний потік 2” – це не проект Комісії ЄС, а інвестиційне рішення європейських приватних компаній. Для нас важливо, щоб проект реалізовувався і працював у відповідності з чинним законодавством ЄС. За цим ми будемо стежити і надалі. Обмін думками між Комісією ЄС і задіяними компаніями вбачається для цього правильним кроком”.
“Ми в Європі зацікавлені в надійному й довгостроковому постачанні енергоносіїв. “Північний потік 2” як додатковий маршрут постачання може стати внеском у реалізацію цієї мети”, – додав він.
Раніше президент Литви Даля Грібаускайте назвала газопроводи “Північний потік” і “Північний потік – 2” політичними проектами. “Ясно, що енергія ніколи не була економікою, це геополітика, переважно політика… “Північний потік” і “Північний потік – 2” ніколи не були економічними або комерційними проектами”, – сказала вона.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас