Стали відомі витрати на забезпечення діяльності Президента і Адміністрації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стали відомі витрати на забезпечення діяльності Президента і Адміністрації

Казна та Політика
833
Витрати Державного управління справами на обслуговування та організаційне, інформаційно-аналітичне, матеріально-технічне забезпечення діяльності Президента і Адміністрації Президента склали майже 457 млн 962 тис. гривень бюджетних коштів в 2016 році.
Про це йдеться у звіті Держуправління справами за 2016 рік, передають Українські Новини.
Найбільші статті витрат – забезпечення діяльності Президента, Адміністрації та інших допоміжних органів (126,1 млн гривень) і на перевезення вищих посадових осіб держави авіаційним транспортом (122,7 млн гривень).
На забезпечення послугами автомобільного і водного транспорту Президента, глави Адміністрації та керівників інших державних органів витрачено 82,62 млн гривень, а на забезпечення функціонування державних резиденцій, утримання адміністративних і господарських об’єктів, призначених для розміщення та обслуговування Президента та інших державних органів, апаратів, утворених для здійснення його повноважень – 54,54 млн гривень.
На здійснення візитів Президента за кордон витрачено 33 млн гривень, організаційне, матеріально-технічне, медичне та інше забезпечення проведення офіційних заходів за участю глави держави – 10,2 млн гривень.
На організацію і проведення представницьких заходів витрачено 8 млн гривень, на підготовку візитів Президента за кордон – 7,8 млн гривень, на забезпечення в межах України перевезень авіаційним транспортом офіційних делегацій на чолі з Президентом – 5 млн гривень.
Також витрачено 3,4 млн гривень на здійснення повноважень постійним представником Президента в Криму (Херсон), 2,4 млн гривень – на виконання функцій з інформатизації, 1,7 млн гривень – на відрядження за кордон працівників Адміністрації і Держуправління справами.
Найнижчі статті витрат – здійснення заходів з ліквідації Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню (349 тис. гривень) та виплата судового збору (20,6 тис. гривень).
Всього в 2016 році відбувся 261 офіційний захід за участю Президента Петра Порошенка (середні витрати на проведення одного такого заходу склали 39,2 тис. гривень).
Також глава держави здійснив 25 офіційних візитів за кордон (середні витрати, пов’язані з однією закордонною поїздкою, склали 1,3 млн гривень).
Як повідомляли Українські Новини, державний бюджет на 2017 рік передбачає збільшення фінансування Держуправління справами в порівнянні з 2016 роком на 53% до 2,1 млрд гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас